Viatge a Transnístria, Moldàvia: la veritat sobre creuar la frontera

Transnístria és un territori independent «de facto» dins de Moldàvia que no està legalment reconegut a nivell internacional. Es va declarar independent de Moldàvia el 1990 i després d’un conflicte militar limitat, en el qual les tropes russes van donar suport als separatistes, un alto el foc va ser declarat el 1992.
Prop de mig milió de persones es refereix al seu “país” com “República Moldava Pridnestroviana” (Приднестровская Молдавская Республика). Ètnicament el país es divideix gairebé equitativament entre moldaus, russos i ucraïnesos, amb un grapat d’altres grups, com els búlgars, els gagaüsos, els polonesos i els jueus, també presents.
Els idiomes oficials són el rus, el moldau (romanès escrit en ciríl·lic) i l’ucraïnès.
En el curt vídeo de dalt, vostè aprendrà la veritat sobre creuar la frontera de Moldàvia a Transnístria i fer una ullada als llocs d’interès de la ciutat capital, Tiraspol. Els habitants de Tiraspol són molt amables i acollidors.
Malgrat les històries de terror que abunden per Internet d’intimidació a punta de pistola utilitzada pels guàrdies fronterers de Transnístria per treure diners als turistes occidentals, aquesta no va ser la meva experiència personal a la frontera. Els funcionaris de la frontera van ser educats i professionals en la seva conducta.
Vaig entrar a Transnístria amb autobús des Chisinau i vaig sortir amb tren a Odessa a Ucraïna. Això em va permetre experimentar creuar la frontera en dos mitjans de transport diferents.
Map Tiraspol
Mapa que mostra la ubicació de Transnístria
No cal ni visat ni quota per entrar a Transnistria, però si romans més de 24 hores en Transnístria, t’has de registrar amb les autoritats de Tiraspol. Em vaig allotjar a l’Hotel Rossia, on el personal de recepció em va ajudar a registrar-me, cosa que permetia que em quedés fins a 30 dies en Transnístria. Les següents són pautes generals per viatjar en tren i autobús.
Actualització: A l’octubre de 2013, vaig tornar a Transnístria. Vaig entrar i vaig sortir del territori en taxi. Un cop més no hi va haver incidents amb els funcionaris de la frontera. Em van preguntar si tenia una declaració de duanes per fer i quants diners portava en sortir.
Per acord internacional entre Moldàvia, Rússia i Ucraïna, als guàrdies fronterers de Transnístria no se’ls permet pujar al tren que viatja des Chisinau a Tiraspol i a Odessa.
No hi ha control de les fronteres al costat moldau en entrar a Transnístria (ja que no és una frontera reconeguda internacionalment) i només els guàrdies fronterers ucraïnesos controlen passaports en entrar a Ucraïna en tren. No obstant això, si ingressa en tren, s’ha de registrar amb les autoritats de Transnístria a la seva arribada a Tiraspol.
Vaig sortir de Tiraspol en tren i mentre esperava a l’andana, la policia de Transnístria es va acostar a mi i a altres passatgers i ens va demanar que tornéssim els nostres permisos abans de pujar al tren.
Fortalesa Tighina en Bender, la segona ciutat de Transnístria
En arribar en autobús, ha de presentar el seu passaport per a la inspecció al costat de Transnístria. A continuació, procedirà a completar una entrada i una targeta de sortida que ha de conservar fins que surti. Si surt en autobús, se li sol•licita que retorni aquesta targeta als funcionaris de la frontera de Transnístria.
Flag Transnistria
Bandera de Transnístria
El govern de Transnístria segueix utilitzant el martell i la falç soviètica com a símbols de l’Estat. Aquests es troben a la bandera de Transnístria , els seus passaports, la moneda (ruble de Transnístria) i les estampilles. Tots aquests símbols només es reconeix en Transnístria i no es pot creuar una frontera internacional amb un passaport de Transnístria ni canviar rubles Transnistrianos fora del seu territori ni enviar una postal a casa amb una estampilla de Transnístria.
Tank Tiraspol Transnistria
За Родину ! (Per la pàtria ! ) – Lema soviètic en el tanc de la Segona Guerra Mundial
  • Les estàtues de Lenin
  • Memorial de Guerra de Transnístria
  • Tanc soviètic de la Segona Guerra Mundial
  • Estadi de futbol de Sheriff
  • Kvint cognac
  • Fortalesa Tighina a Bender
Tiraspol Memorial

Click to read in English!

Bender Fortress

Klicken für diesen Artikel auf Deutsch!

Transnistria Flag

Нажмите здесь для моей статьи на русском языке!

Tiraspol Tank

Clique para ler em Português!

FREE Video Course:
5Biggest Dating Mistakes made by Western men in Eastern Europe!

FREE Video Course:

5Biggest Dating Mistakes made by Western men in Eastern Europe!

SUCCESS!

Share This